Wie zijn wij?

Tehaka is de nieuwe lasschool in Zutphen. Deze lasschool is opgericht door Teun ten Have en Johannes Kal. Wij willen met deze lasschool graag een bijdrage leveren aan het opleiden van goede lassers.

Daar de vraag naar lassers steeds groter word.

Teun ten Have is sinds 1982 zelfstandig ondernemer, eerst in de groothandel Ten Have automaterialen met 15 medewerkers. In deze tijd waren we ook importeur van mig/mag lastoestellen uit Duitsland, hierdoor is mijn interesse en kennis voor het lassen ontstaan.

Sinds 2006 ben ik actief in de technische dienst verlening onder de naam MPT-Holland, ik kwam door toeval Johan Kal weer tegen die vroeger bij mij als klant veel onderdelen kocht voor zijn grote passie voor oude BMW auto’s.

Hij is sinds 1999 als beroeps lasser werkzaam, op 2011 is hij zelfstandig onder de naam JFK Lasservices verder gegaan, voor verschillende projecten werd hij ingehuurd door grote spelers op de lastechnische markt.

In deze periode hebben wij veel lastechnische projecten samen met succes uitgevoerd.

Vanuit deze samenwerking zijn wij sinds 2010 bezig met het idee om een lasschool te beginnen, in juli 2017 hebben we de knoop doorgehakt en zijn we gestart met de TEHAKA Lasopleidingen in Zutphen.